Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Nuri Karakaş'tan Bandırma'ya bakış

Nuri Karakaş

30 Mart yerel seçiminde İşçi Partisi'nin (İP) Bandırma belediye başkan adayı olan Nuri Karakaş, Bandırma ve Türkiye için siyaset yapmayı sürdüreceklerini belirtti. Şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da Bandırma'nın sorunlarının çözümü için düşünce

30 Mart yerel seçiminde İşçi Partisi'nin (İP) Bandırma belediye başkan adayı olan Nuri Karakaş, Bandırma ve Türkiye için siyaset yapmayı sürdüreceklerini belirtti. Şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da Bandırma'nın sorunlarının çözümü için düşünce üretip, çaba harcayacaklarını vurgulayan Karakaş, şunları söyledi:
30 Mart seçiminde partimize belediye başkanlığı için 163, meclis üyeliği için ise 198 oy çıktı. Ancak bu ilk seçimimizdi ve üyelerimizden sağladığımız paralarla, 1000-1500 liralık bir bütçeyle çalışma yapabildik. Seçim dönemindeki söylemlerimiz, kesinlikle oya endeksli değildi.  Biz, bundan sonra da vatandaşlarımıza hem Bandırma, hem de Türkiye'de gerçekleri anlatmayı sürdüreceğiz. 30 Mart seçimlerinde, doğu ve güneydoğuda partimiz adına güzel sonuçlar aldığımız düşünüyorum. ”
Türkiye'de haksızlık, rüşvet, soygunların ortadan kalkmasının takipçisi olacaklarını vurgulayan Karakaş, şunları söyledi:
Son yıllarda bir viran şehir durumuna getirilen Bandırma'nın çözüm bekleyen birçok sorunu var. Kentte birçok bina yıkılırken, yerine yenileri yapılmıyor. Vatandaşlarımız, kamu hizmeti almakta bile zorlanıyor. Eski devlet hastanesinde hizmete giren Nüfus Müdürlüğü'nün yerini gösteren bir tabelamız bile yok. Kamu hizmeti veren daireler birbirinden çok dağınık. Bandırma'da okuyan yüksek okul öğrencilerinin ulaşım ve barınma sorunlarısürüyor. Bu okullarımızda öğretim elemanı sıkıntısı da var. Denizcilik Fakültemiz hâlen açılamadı. Yüksek öğrenim öğrencilerinin sorunlarının çözümü için hafif raylı metro sisteminin yararlı olacağını düşünüyorum.”
Bandırma'nın gelişmesi için bu kentte kazanan iş adamlarının da maddi-manevi çabasına gereksinim bulunduğuna işaret eden Nuri Karakaş, şu değerlendirmede bulundu:
Ülke genelinde olduğu gibi Bandırma'da da işsizlik en büyük sorun. İş adamlarımızın, Bandırma'da bir konsorsiyum oluşturmalarının yararlı olacağına inanıyorum. Bu konsorsiyum oluşturulduğu takdirde nasıl ki, Bursa'da bir deniz otobüsü şirketi oluşturulduysa, Bandırma-İstanbul arasında da böyle bir deniz taşımacılığının yolu açılabilir. Bandırma dışından gelip, kentimizde rüzgar gülleri kurarak, büyük kazançlar elde eden şirketler yerine, bu kazancın Bandırma'da kalması sağlanabilir.”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false